Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, ca referendumul pentru redefinirea familiei a esuat pentru ca reprezenta un subiect care pe oameni nu i-a interesat, sustinand ca acesta a fost "super-hiperpolitizat" si a dus la dezbinare.
"Oamenii nu au considerat ca este o problema care trebuie rezolvata in acest moment si in acest fel si nu trebuie sa dramatizam prea mult ceea ce s-a intamplat, fiindca altfel iarasi vom ajunge sa discutam despre un subiect care pe oameni nu i-a interesat (...). Plus ca a fost super-hiperpolitizata toata povestea. Ne-a dezbinat extrem-extrem de mult aceasta perioada de trei-patru saptamani (...).

Nu e momentul sa cautam vinovati, fiindca a fost o greseala mult prea mare din toate partile, fara argumente rationale, fara o dezbatere la rece, fara sa vedem ce si cum s-a intamplat in 1991 in Constitutie, apoi in Codul Civil din 2009, unde lucrurile au fost stabilite intr-un anumit fel si nimeni nu a urlat atunci, toata lumea a votat si in Parlament si asa mai departe. Deci pur si simplu, oamenii au zis nu e prioritatea noastra, nu e prioritatea momentului, sunt multe alte probleme mai importante pe lista de prioritati
", a spus Hunor, potrivit Rfi.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.