Fostul presedinte Traian Basescu are la finalul unei cariere in care a fost comandant de nava, primar general al Capitalei si sef al statului, in doua mandate, o pensie de 2.980 de lei.

"Am iesit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de nava, fost ministru, fost primar general, fost presedinte. Cu asta am iesit, va aduc fluturasul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru ca e la pensii speciale. Deci, un fost presedinte are o pensie mai mica decat… Daca ai fost 10 ani presedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de nava, ai 2.980, daca ai fost tortionar, iesi cu 5.500 de lei", a spus Traian Basescu.

Traian Basescu a acuzat Guvernul PSD ca a avut doua linii, salarii si pensii, si "la amandoua a dat teapa".

"Marirea de 25% s-a facut mutand controbutiile, iar in ceea ce priveste pensiile…Sunt pensionar, trebuia sa primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit ca a ramas ca ne mareste Olguta pensiile in 2019", a spus, joi seara, la B1, fostul presedinte Traian Basescu, potrivit Libertatea.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.