Presedintele Klaus Iohannis va merge in Italia, in perioada 14-17 octombrie, fiind prima vizita de stat din ultimii 45 de ani.

Vizita are loc in contextul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri si al aniversarii a 10 ani de la ridicarea relatiei bilaterale dintre Romania si Italia la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat, informeaza News.ro.

Duminica, 14 octombrie, la sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, Klaus Iohannis va avea o intrevedere cu reprezentanti de marca ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic si romano-catolic. In cursul serii, seful statului va participa la un moment simbolic al vizitei - iluminarea Columnei lui Traian in culorile Drapelului Romaniei.

Luni, 15 octombrie, vor avea loc convorbiri oficiale cu presedintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele doua tari, precum si de cooperarea in plan european, international si securitar.

In data de 16 octombrie, presedintele Iohannis va participa la deschiderea Forumului de Afaceri Romania-Italia, "eveniment menit sa stimuleze dimensiunea economica a Parteneriatului Strategic Consolidat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.