Deputatul PSD Florin Manole a declarat marti ca proiectul de lege privind parteneriatul civil va interzice explicit adoptiile in cazul persoanelor care aleg sa incheie un astfel de parteneriat.

"Saptamana viitoare o sa depun impreuna cu colegi de la alte partide politice un proiect care priveste parteneriatul civil.

Proiectul vine in urma jurisprudentei CEDO si in urma jurisprudentei recente a Curtii Constitutionale si are legatura cu viata de familie. (...) Are prevederi care se refera, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, mostenire, adica normarea genului acesta de uniuni consensuale, atat intre persoanele de acelasi sex cat si intre persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protectie juridica. (...) Va reglementa o viata de familie pentru persoanele care nu sunt casatorite si care sunt foarte multe si care au nevoie de aceasta legiferare.

Proiectul interzice explicit adoptiile in cazul persoanelor care aleg sa incheie un parteneriat civil. Proiectul asta nu are absolut nicio legatura cu referendumul, nu are niciun impact pe Codul civil si pe discutia despre casatorie, pentru ca nu schimba cu nimic subiectul casatoriei care ramane intre barbat si femeie”, a precizat Manole la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.