Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor a declarat ca este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din Romania si ca acesta trebuie sa aiba oameni "exact cati trebuie, nu unul munceste si trei pe langa el stau”.

"Cred ca e de bun simt sa te gandesti (la o reforma a aparatului bugetar - n.r.) pentru ca ne dorim cu totii o administratie si centrala, si locala eficienta. Asta inseamna sa ai oameni nu foarte multi, exact cat trebuie, mai bine platiti sunt deja, legea exista si, ca sa fie mai eficienti, repet, cat trebuie. Nu unul munceste si trei pe langa el stau", a afirmat Eugen Teodorovici, potrivit News.ro.

Ministrul Finantelor a mentionat ca se va discuta despre reducerea cheltuielilor si cresterea veniturilor cu fiecare minister. De asemenea, Ministerul de Finante are o lista cu institutiile publice si cu domeniile in care se cheltuiesc cei mai multi bani, printre acestea numarandu-se Transporturile, Sanatatea, Economia si Energia.

"Transporturi, Sanatate, sanatate ma refer la casa in special (Casa de Asigurari de Sanatate - n.r.) si alte ministere, care au si foarte multe companii in subordine: Economia, Energia, sa spunem. Sunt multe, foarte multe companii pe care daca le luam la mana si discutam despre fiecare in parte, ce rol are si daca se justifica prezenta ei astazi in Romania, o sa vedeti ca nu gasim niciun argument pro, ci doar impotriva. Din pacate, ani de zile s-au incarcat aceste structuri si cred ca e momentul sa spunem stop si nu doar stop si, in sens invers, reluam procesul”, a declarat Teodorovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.