Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat la Craiova, la iesirea de vot, ca spera sa fie intrunit inca de sambata pragul de prezenta la vot necesar validarii referendumului pentru revizuirea Constitutiei.

Olguta Vasilescu a aratat ca acest referendum este organizat dupa ce s-au pronuntat trei milioane de persoane, o cifra record pentru o initiativa din Romania in ultimii 30 de ani.

"Am votat astazi cu gandul ca se va depasi chiar pragul asteptat, pentru ca este, dupa Revolutie, cred ca singurul referendum la care s-au pronuntat mai mult de 500.000 de persoane cu dreptul la initiativa, chiar trei milioane de persoane, ceea ce este o cifra record pentru Romania in ultimii 30 de ani si sper din toata inima ca sa avem peste sase milioane de persoane care se vor prezenta pentru a spune 'da' sau 'nu', in functie de ceea ce isi doresc. Este un referendum obligatoriu fata de altele de pana acum, care au fost doar consultative, acesta devine o obligatie pentru Guvernul Romaniei sa se preocupe si sa faca toate diligentele astfel incat Constitutia sa poata fi votata asa cum si-au dorit cele trei milioane de romani. Nu stiu exact care va fi rezultatul, pot doar sa il intuiesc si sper din toata inima ca am votat pentru rezultatul pe care il asteapta cei mai multi dintre romani", a spus Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii a sustinut ca toata familia sa va vota sambata.

"S-a trezit mai tarziu baietelul, dar vor veni si ei, toata familia mea va veni astazi la vot fara niciun fel de dubii. (...) Sunt si doua zile de referendum dar eu sper din toata inima sa nu avem emotii maine, ca astazi sa intrunim pragul", a conchis Olguta Vasilescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.