Sefa Executivului, Viorica Dancila, sustine ca Guvernul va aproba reducerea TVA la 5% in domeniul turismului.
"Turismul romanesc este un domeniu dinamic si cu potential de crestere. Datele Institutului National de Statistica arata ca masuri de stimulare, precum acordarea voucherelor de vacanta, produc rezultate si efecte pozitive pentru economie. Numarul turistilor cazati in luna august 2018 a fost cu aproape 10% mai mare fata de aceeasi luna a anului trecut. Luam astazi inca o decizie importanta pentru sprijinirea acestui sector, reducerea cotei taxei pe valoarea adaugata la 5% pentru cazare, servicii de restaurant si catering, dar si pentru utilizarea facilitatilor sportive, parcurilor de distractii si recreative", a spus prim-ministrul, potrivit jurnalul.ro.

Viorica Dancila a tinut sa mentioneaze ca tara noastra va avea astfel cea mai redusa cota de TVA din UE aplicata in turism, iar "experienta din anii trecuti dovedeste ca scaderea acestei taxe produce efecte pozitive in economie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.