Liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, urmeaza sa aiba o intalnire cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre textul unei ordonante de urgenta privind legile justitiei, au precizat, joi, surse politice.

UPDATE 17:50 - Tudorel Toader sustine ca nu a existat si nu exista in lucru un proiect de ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, noteaza stirileprotv.ro.

Potrivit surselor citate, este de asteptat sa se discute si despre situatia protocoalelor de colaborare, dar si despre oportunitatea unor prevederi referitoare la amnistie si gratiere.

Joi, ministrul Tudorel Toader a anuntat ca proiectul de ordonanta de urgenta privind legile justitiei este gata si va fi trimis la CSM.

Intrebat daca este gata proiectul, Toader a raspuns: "Da. Si il trimit oficial astazi la CSM. Spuneam aseara ca nu voi comunica public modificarile preconizate, din simplul motiv ca membrii CSM sa nu afle din media, sa afle oficial", a declarat Toader la sediul CSM.

Ministrul Justitiei preciza cu o zi inainte ca a agreat de comun acord cu membrii Comisiei de la Venetia adoptarea unei ordonante de urgenta care sa preia recomandari ale acestui organism cu privire la legile justitiei.

El explica faptul ca a avut sapte propuneri si toate au fost agreate - propunerile de modificare au fost considerate ca binevenite si chiar necesare pentru evitarea unor disfunctionalitati.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.