Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la Digi24, ca recomandarile Comisiei de la Venetia privind legile justitiei ar putea fi adoptate printr-o ordonanta de urgenta.

Voi vorbi cu reprezentantii Comisiei de la Venetia sa vedem in ce masura sunt posibile anumite preluari din recomandarile Comisiei, anumite racordari ale normelor juridice la standardele europene. Eu am cateva solutii pe care le am in vedere pentru o posibila ordonanta de urgenta”, a declarat ministrul Justitiei, potrivit News.ro.

In ceea ce priveste dezbaterea din plenul Parlamentului European, Tudorel Toader a spus: ”Sunt unii critici de profesie - orice ai spune, orice ai face, nu este bun, pentru ca asa este bine pentru arcul politic din care fac parte”.

In schimb, Toader a remarcat o schimbare de atitudine la prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Am constatat o schimbare de abordare din partea prim-vicepresedintelui, care vrea dialog, care vrea colaborare, care vrea identificarea celor mai bune solutii pentru functionarea sistemului judiciar in Romania, pentru functionarea statului de drept in Romania. (...) In sfarsit Comisia s-a convins ca sunt nefiresti acele protocoale prin care SRI sa colaboreze cu procurorii in efectuarea anchetei penale. Prim-vicepresedintele in mod oficial a facut referire spunand ca climatul a fost deteriorat prin aceste protocoale si cerand oficial ca autoritatile sa vada impactul acestora”, a precizat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.