Prim-ministrul Viorica Dancila l-a rugat, miercuri, pe prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sa aiba incredere in respectarea statului de drept in Romania, precizand ca autoritatile romane vor tine cont de recomandarile Comisiei de la Venetia.

"Domnule prim-vicepresedinte Timmermans, cu siguranta vom tine cont de recomandarile Comisiei de la Venetia. Azi, ministrul Justitiei, prezent langa mine, va merge la Comisia de la Venetia. Romania este o tara proeuropeana si cu siguranta nu se va abate de la drumul proeuropean si va spune o fosta colega de-a dumneavoastra. Va rog sa aveti incredere in Romania si sa aveti incredere in parcursul european si in respectarea statului de drept in tara mea", a declarat Dancila la dezbaterea de miercuri din Parlamentul European, care are ca subiect situatia din Romania.

Totodata, premierul a precizat ca vrea sa aiba "un dialog constructiv", in folosul cetatenilor romani.

"Trebuie sa aparam cetatenii. Acest lucru il cer si eu si nu am sa ignor vocea poporului, iar martor este larga sustinere populara pe care o avem in Romania. Ascult pe toata lumea de buna-credinta si vreau un dialog constructiv, dar un dialog care sa fie corect pentru Romania si pentru Uniunea Europeana", a afirmat Dancila, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea a subliniat ca nu se va abate niciodata de la valorile europene. "Parlamentul European nu este inamicul meu. Am fost europarlamentar noua ani de zile si nu o sa ma abat niciodata de la valorile europene", a mai aratat Dancila.

Citeste si: Dancila, in Parlamentul European: Nu am venit sa dau socoteala


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.