USR a inregistrat o rata de succes de peste 90% la validarea semnaturilor pentru campania "Fara penali in functii publice", a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, reprezentantul formatiunii, Daniel Kalman.

"In judetul Satu Mare am avut 12.500 de semnaturi, 7.600 doar in localitatea Satu Mare. Rata de succes este de 93-94%, aproximativ, inca nu am reusit sa finalizam. Am intampinat atat probleme, cat si oameni din pacate incapabili sau delasatori care nu stiau, nu voiau, desi legea le spune, trebuiau sa stie. Nu au mai avut de a face cu asa ceva. Situatii mai speciale am avut doar la Carei, foarte multe semnaturi anulate pe simplul motiv ca nu au adresa acolo. Doar persoana respectiva poate face contestatie", a afirmat Daniel Kalman.

Potrivit acestuia, la Carei rata de succes a fost de 70%.

"Am avut cazuri in care primarii nu cunosteau, au trebuit sunati de noi, sa le spunem legea, sa o caute, dupa care s-au conformat, au inteles ca este obligatia lor, nu este doar dorinta noastra de a le da de lucru", a mai spus acesta, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.