Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sambata ca nu va fi intrerupta sub nicio forma activitatea de crestere a porcilor in gospodariile populatiei, urmand sa fie repopulate fermele dupa stingerea focarelor de pesta porcina, in conditii sanitar-veterinare.

"Angajatii de la minister au verificat gospodariile si de luni incepem introducerea porcilor-santinela. Dupa 45 de zile, vedem care este situatia si, in urma analizelor sanitar-veterinare, reluam activitatea", a precizat Daea, prezent in orasul bihorean Valea lui Mihai, potrivit Agerpres.

Intrebat care este situatia privind epidemia de pesta porcina, ministrul Agriculturii a spus ca, din nefericire, au mai aparut noi focare la Galati, la complexuri mari, unde pagubele sunt consistente.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat sambata la Festivalul "Batutul nucilor", organizat timp de trei zile la Valea lui Mihai, in judetul Bihor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.