DIICOT a clasat dosarul in care presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plangere penala impotriva premierului Viorica Dancila pentru inalta tradare, in legatura cu memorandumul privind mutarea Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, dosarul a fost inchis deoarece faptele nu exista.

"Prin ordonanta din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus clasarea cauzei penale cu privire la savarsirea infractiunilor de inalta tradare, prev. si ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala prev. si ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a functiei, prev. si ped. de art.300 C.p., de divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. si ped. de art.304 C.p. si de prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prev. si ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, intrucat faptele nu exista", se arata in comunicatul DIICOT, potrivit Agerpres.

Pe 17 mai, presedintele PNL, Ludovic Orban, anunta ca a depus, in "calitate de cetatean al Romaniei", o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind anumite fapte savarsite de prim-ministrul Viorica Dancila si liderul PSD, Liviu Dragnea. Ulterior, Parchetul a trimis sesizarea la DIICOT.

Orban preciza ca faptele de care o acuza pe Viorica Dancila erau legate de "pregatirea, adoptarea, aducerea la cunostinta opiniei publice" si tot ce s-a intamplat dupa adoptarea de catre Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plangerea il viza si pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informatii secrete de stat, spunea, atunci, Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.