Europarlamentarul Catalin Ivan anunta vineri ca si-a dat demisia din grupul socialistilor din Parlamentul European.

"Stiu foarte bine situatia din grupul socialistilor pana ieri (joi - n.r.), de azi (vineri - n.r.) incepand voi sti mai putin ca mi-am dat demisia din grupul socialistilor din Parlamentul European, pe motiv ca nu avea sens sa stau atata timp cat ei tineau in brate PSD, dupa tot ce s-a intamplat, si nu doar protestul de pe 10 august pe care l-am documentat, le-am trimis tot felul de materiale, ci de cand a ajuns la guvernare Liviu Dragnea.

Pentru ca nu PSD a ajuns la guvernare, din moment ce un partid de marimea PSD da mandat in alb unei singure persoane sa mearga sa negocieze cu presedintele Romaniei primul-ministru. Mandat in alb, eu nu am auzit vreodata nu numai in experienta mea de 15 ani de politica, dar in ce am citit prin carti. Dragnea s-a dus la prima discutie cu Iohannis despre primul-ministru fara ca cineva din partid sa stie pe cine va propune. Ala a fost semnul ca Liviu Dragnea avea puterea absoluta pentru el", a declarat Ivan, citat de antena3.ro.

In urma cu cateva saptamani, Catalin Ivan a trimis socialistilor europeni o solicitare privind excluderea PSD din S&D, precum si demisia sa din grup incepand cu data de 1 octombrie, in cazul in care nu se va lua o decizie legata de protestele care au avut loc in 10 august la Bucuresti.

"Acest text a ajuns astazi pe mail-ul fiecarui coleg din grupul S&D din Parlamentul European. Atasate sunt doua documente, cererea de excludere a PSD din grupul politic si demisia mea din grup incepand cu data de 1 octombrie daca nu se ia nicio decizie. A trecut o luna de la protest si nu a existat nicio reactie pana acum, ceea ce este inacceptabil. Consider ca tacerea reprezinta o forma de sustinere a regimului lui Liviu Dragnea si atunci locul meu nu mai este in acest grup politic", mentiona el la momentul respectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.