USR a depus o plangere penala impotriva colonelului Sebastian Cucos, prim-adjunct al Jandarmeriei Romane, privind infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, pentru plangerea penala in care acesta acuza la DIICOT comiterea unei lovituri de stat pe 10 august 2018.

USR transmite ca denuntul penal depus de Sebastian Cucos este menit, pe de o parte sa serveasca politicienilor care au promovat in spatiul public aceste idei aberante cu scopul de a deturna atentia de la violentele indreptate impotriva protestatarilor pasnici, iar pe de alta parte sa faca niste jocuri incorecte si abuzive legate de competenta de solutionare a dosarului penal numarul 18/ P/ 2018 al Sectiei parchetelor militare din cadrul Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

«Sebastian Cucos a mintit in mod inacceptabil organele judiciare spunand ca pe 10 august a fost o tentativa de lovitura de stat. Este o minciuna absolut ridicola, lucrurile nu pot ramane in acest stadiu. Este foarte grav ca un sef din Jandarmeria Romania foloseste institutia sa pentru a induce in eroare organele statului. Si-a batut joc prin demersul sau de societatea romaneasca si de jandarmerie. Acesti sefi Cazan, Cucos, Sindile, au produs deservicii foarte mari institutiei si trebuiau sa paraseasca functiile. Cucos a depus aceasta plangere din trei motive: sa-i dea o aparenta de veridicitate lui Liviu Dragnea cand acesta abereaza, doreste sa decline competenta Parchetului General, iar al treilea obiectiv pare acela de a-l folosi ca aparare pentru ca el insusi este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu», a transmis deputatul USR Stelian Ion de la Parchetul General.

USR reaminteste ca plangerea penala a colonelului Cucos a fost depusa separat la DIICOT, desi Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei a Romaniei, Sectia Parchetelor Militare, are in lucru Dosarul nr. 18/P/2018 care are ca obiect tocmai investigarea evenimentelor din 10 august 2018. In acest dosar sunt reunite toate plangerile penale depuse in legatura mitingul de pe 10 august: peste 700 de plangeri ale protestatarilor, 125 ale jandarmilor si cel putin unul din partea mai multor ONG-uri. Urmarirea penala in rem este deja in curs in cadrul acestui dosar si normal ar fi fost ca DIICOT sa transmita plangerea penala a Jandarmeriei Romane pentru a fi investigata in cadrul Dosarului nr. 18/P/2018", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.