Ministrul Justitei, Tudorel Toader solicita CSM urgentarea procedurilor de selectie privind infiintarea sectiei pentru anchetarea magistratilor.
"Vreau sa fac un apel la dumneavoastra, in special la domnul procuror general, ca sa urgentati procedurile de selectie, de semnare, numire a procurorilor din viitoarea sectie speciala de anchetare a magistratilor. Noi stim anumite formule prin care se incearca neoperationalizarea unei prevederi legale. Exprim speranta ca nu se va ajunge la acest rezultat, ca nu vom depasi data de 23 octombrie fara ca sectia sa fie operationala.

Eu imi amintesc si voi va amintiti faptul ca multi dintre noi, chiar si dintre cei prezenti, s-au opus solutiei de infiintare a acestei sectii. CCR a statuat prin deciziile pronuntate, in sensul ca aceasta solutie este constitutionala. Si ulterior au aparut voci critice, dar de data asta apareau ca fiind critici la adresa CCR. Solicit ferm sa puneti in aplicare dispozitiile legale, sa operationalizati aceasta sectie
", a declarat ministrul Justitiei Tudorel Toader, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.