Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca formatiunea pe care o conduce nu se va implica in campania pentru referendumul privind redefinirea familiei care urmeaza sa aiba loc in weekendul 6-7 octombrie.

"ALDE nu se va implica in campania pentru referendum, vom recomanda votantilor nostri sa voteze conform propriei constiinte, tinand cont ca societetea romaneasca este mai degraba conservatoare si ultimul sondaj facut indica ca 85% din cei intervievati vor vota in favoarea modificarii pentru definirea familiei traditionale ca uniunea dintre un barbat si o femeie, iar 77% din votantii ALDE, la fel, sustin acest punct de vedere.

Sigur ca in anumite tari din Europa lucrurile au evoluat, casatoriile intre persoanele de acelasi sex sunt permise. Nu stiu daca si societatea romaneasca va evolua in aceeasi directie. Eu cred ca trebuie sa respectam libertatea fiecaruia sa-si organizeze viata intima si personala asa cum doreste si in acest sens, probabil ca dupa referendum, va trebui sa promovam o lege a parteneriatului civil", a declarat Tariceanu, citat de digi24.ro.

El a tinut sa mentioneze ca proiectul este in linii mari facut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.