Politico scrie despre decizia organizarii unui referendum pentru redefinirea familiei, notand ca aceasta mutare este "un exercitiu nerusinat de oportunism politic".

Publicatia atrage atentia asupra faptului ca acest referendum nu constituie altceva decat o tentativa de a distrage atentia opiniei publice de la "problemele presante ale tarii cu coruptia".

"Votantii vor fi chemati la urme pentru un referendum de modificare a Constitutiei, pentru a restrange definitia de familie la una bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie. In realitate, initiativa - lansata in 2015 de o coalitie de ONG-uri sprijinite de Biserica Ortodoxa, este o tactica periculoasa de diversiune", subliniaza Politico.

Se avertizeaza ca drepturile altor familii netraditionale - parintii care isi cresc singuri copiii, cuplurile de acelasi sex, bunicii care isi cresc nepotii- nu ar fi protejate constitutional.

"Acesta nu este insa singurul motiv de ingrijorare. Guvernul spera ca aceasta campanie care divizeaza, raneste si este anti-familie sa distraga atentia publicului de la nemultumirile privind guvernarea. Poate ca nu este vorba aici despre coruptie in sensul financiar, dar actiunile guvernului sunt cu certitudine corupte moral", mai arata publicatia, potrivit digi24.ro.

In acelasi articol se mai arata ca mai multi cetateni si ONG-uri solicita boicotarea referendumului prin neparticipare la vot: "Asta ar arata fix ce este acest referendum: un exercitiu nerusinat de oportunism politic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.