Uniunea Salvati Romania se va opune prin orice mijloace intentiilor PSD-ALDE de a ingradi dreptul cetatenilor de a demonstra pasnic in locurile publice, asa cum intentioneaza sa o faca PSD, se arata intr-un comunicat al formatiunii.

"Intentia de a schimba actuala legislatie si de a ingradi dreptul cetatenilor de a protesta pasnic in spatii publice, potrivit declaratiilor Ministrului de Interne Carmen Dan, precum si Prefectului Speranta Cliseru dar si ale senatorului Serban Nicolae, arata tot mai clar tendintele dictatoriale ale conducerii PSD.

USR atrage atentia ca declaratia Ministrului Carmen Dan este un indemn al lui Liviu Dragnea de folosire a violentei asupra oricaror persoane care incearca sa se opuna partidului-stat.

USR vine cu propriile propuneri privind legislatia care guverneaza desfasurarea adunarilor publice, legislatie care incurajeaza dreptul la libera exprimare si respectarea statului de drept. Astfel, propune ca:

  • Notificarile pentru adunari publice sa fie depuse si online, iar absenta notificarii sa nu poata fi un motiv de dispersare a manifestatilor.
  • Posibilitatea de a fi organizate adunari simultane, acesta fiind unul dintre cele mai frecvente motive pentru care administratiile publice, care inventeaza din pix alte adunari, interzic desfasurarea unor manifestatii.
  • Adunarile sa se poata desfasura in orice loc care prin natura sau destinatia lui este intotdeauna accesibil publicului.
  • Fortele de ordine sa aiba dreptul sa intervina doar in cazuri de violenta ce pot fi demonstrate, prin extractia persoanelor violente, fara a impiedica desfasurarea in continuare a adunarilor publice", mentioneaza sursa citata.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.