Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a transmis de la tribuna Parlamentului, in timpul dezbaterii motiunii simple “Dupa ciuma lui Caragea, Romania lovita de pesta lui Daea”, ca sub mandatul actualului ministru, pesta porcina africana s-a extins in peste 230 de localitati din 13 judete ale Romaniei. Exista 927 de focare, ceea ce a provocat sacrificarea a peste 320.000 de porci si se estimeaza ca pana la finalul anului numarul acestora va depasi 600.000, se arata intr-un comunicat al formatiunii.

Actuala situatie din Romania a facut sa fie afectate direct sute de companii mici, mari si mijlocii si zeci de mii de gospodarii, iar companiile care se ocupa cu cresterea porcinelor au anual o cifra de afaceri de aproximativ un miliard de dolari. In timp ce zeci de mii de familii sunt dependente direct sau indirect de aceasta industrie.

USR subliniaza ca extinderea pestei porcine africane va face ca PIB-ul Romaniei sa piarda in urmatorul deceniu cateva miliarde de dolari.

"Companiile care se ocupa cu cresterea porcinelor au anual o cifra de afaceri de aproximativ un miliard de dolari. Zeci de mii de familii sunt dependente direct sau indirect de aceasta industrie. Extinderea pestei porcine africane va face ca PIB-ul Romaniei sa piarda in urmatorul deceniu cateva miliarde de dolari! Iar pentru asta sunteti vinovat direct, domnule Daea. (...).

Ne intrebam toti cum s-a ajuns aici. Cred ca este evident pentru toata lumea. Ati avut un deficit de viziune si un excedent de nepasare. Sunteti singurul ministru din Uniunea Europeana care nu a reusit sa gestioneze aceasta epizootie.

Ati intervenit tarziu, iar masurile au fost exagerate, au generat cheltuieli inutile si au inrautatit situatia. Un exemplu edificator il reprezinta gropile cu porcii sacrificati, adevarate bombe ecologice! Am vazut cu totii porci sacrificati plutind pe Dunare, cazuti din carutele care-i transportau sau sfasiati pe camp de animalele salbatice. Da, astea au fost solutiile dumnevoastra.

Romanii vor fi singurii care vor plati, atunci cand kilogramul de carne de porc va costa in Ajunul Craciunului cat trufandalele.

Cine are de castigat? In primul rand, norocosii care au avut informatiile din timp. Norocosii care au stiut ca nu veti lua masuri impotriva extinderii pestei. Cum a fost domnul Dragnea Junior.

Citeste si:
Zelenski: „Peste 12.000 de soldați ruși au fost uciși în războiul...
Zelenski: „Peste 12.000 de...

Mai departe, au castigat cei care au pastrat tacerea in privinta pericolului, cei care au vandut in cantitati uriase materiale pentru dezinfectie. Si iar ajungem la familia domnului Dragnea, mai precis la Sorin Paul Stanescu, nasul domnului Dragnea Junior.

Domnule Daea, sunteti unul dintre cei mai ineficienti ministri ai Agriculturii din istoria Romaniei! Ati fi putut actiona ferm, insa ati preferat sa va maimutariti la TV brat la brat cu cea mai buna prietena a dumneavoastra…Oaia", sustine deputatul Lucian Stanciu Viziteu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.