USR deplange decizia Curtii Constitutionale de a ignora recomandarile Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei. USR va initia in procedura de urgenta modificarea lor potrivit recomandarilor Comisiei, deoarece institutia a confirmat ceea ce USR a strigat, inclusiv la portavoce, in Parlamentul Romaniei: legile justitiei date de majoritatea PSD-ALDE stirbesc independenta justitiei si reprezinta un mare pas inapoi pentru Romania!

Aceste legi au fost criticate major de institutiile europene, de ambasade, de Statele Unite, de intreaga societate civila si de sute de mii de cetateni in demonstratii de strada. Efectele legilor sunt foarte grave si reprezinta o amenintare la adresa sistemului judiciar din Romania. Relatia dintre Valer Dorneanu si Liviu Dragnea afecteaza deciziile pe care le ia CCR, presedintele Curtii ar trebui sa vada mai limpede ca legile justitiei si codul penal si de procedura penala nu servesc statului de drept si interesului superior al Romaniei si cetatenilor ei”, transmite presedintele USR Dan Barna, prin intermediul unui comunicat.

USR se va folosi de toate parghiile constitutionale pentru a impiedica instalarea unui haos in sistemul judiciar din Romania si de a face auzita vocea cetatenilor. Decizia de astazi a CCR, de a respinge sesizarea presedintelui Klaus Iohannis si de a ignora recomandarile Comisiei de la Venetia va insemna un regres pentru justitia din Romania.

Amintim ca decizia odata cu decizia de astazi a CCR a fost ignorata complet si vointa judecatorilor si a procurorilor care au repetat in nenumarate randuri ca legile justitiei vor arunca justitia din Romania in urma cu cativa ani, mai ales ca nici nu exista studii minimale de impact cu privire la efectele legilor dupa intrarea in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.