Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, marti, sesizarea formulata de presedintele Klaus Iohannis referitoare la neconstitutionalitatea modificarii Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor.

"In cazul Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor niciuna dintre cele doua conditii nu a fost indeplinita, intrucat: 1. sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor nu a fost legal intrunita; 2. desi formal inscrisa pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, legea criticata nu putea face obiectul acesteia, intrucat la momentul convocarii nu se afla in procedura parlamentara, nefiind pe agenda vreuneia dintre Camerele Parlamentului", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, potrivit Mediafax.

Proiectul de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor urmeaza sa fie promulgat de presedintele Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.