Proiectul PMP privind reducerea numarului de parlamentari la 300 a fost adoptat tacit luna aceasta, a anuntat presedintele formatiunii, Eugen Tomac.

Anuntul a fost facut de catre Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

"Senatul Romaniei a adoptat reducerea numarului de parlamentari la 300

Initiativa legislativa a PMP privind reducerea numarului de parlamentari la 300 a fost adoptata tacit de catre Senat.

In plina campanie pentru un nou referendum, iata ca este posibil sa punem in aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numarului de parlamentari la 300. Chiar daca tacit, chiar daca atat de tarziu.

Actuala putere are acum ocazia de a demonstra ca nu doar mimeaza preocuparea fata de respectarea vointei poporului exprimata prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca saptamana viitoare sa avem pe ordinea de zi, in plenul Camerei Deputatilor, aceasta initiativa legislativa pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili in mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie", scrie presedintele PMP, Eugen Tomac.

Acum, in cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei sunt 465 de membrii. 136 senatori si 329 dec deputati.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.