Ministrul de Interne, Carmen Dan, a catalogat punerea sub acuzare a sefilor Jandarmeriei de catre Parchet drept o actiune de intimidare.

"Nu vad in aceasta actiune decat o alta actiune de intimidare a unei institutii fundamentale a statului, si anume Jandarmeria Romana, care are atributii importante in asigurarea ordinii publice. Sa ne amintim ca nu cu mult timp in urma procurorul general mai lansa o declaratie in spatiul public, referindu-se la faptul ca procurorii au acces ingreunat la documentele pe care trebuie sa le analizeze, urmare a faptului ca acestea sunt secretizate. Cred ca nu ar mai fi facut aceasta declaratie daca ar fi facut efortul minim de a deschide legea 182 din 2002 perivind protectia informatiilor clasificate in care se vorbeste foarte clar despre accesul neingradit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate secret de serviciu sau secret de stat in conditiile garantarii, validarii si depunerii juramantului.

In ceea ce priveste punerile sub acuzare, sunt prevederi legale de care conducerea ministerului va tine cont si va reamintesc ca statutul cadrelor militare spune foarte clar cand sunt pusi militarii pusi la dispozitie si anume atunci cand impotriva lor se dispune masura trimiterii in judecata. In ceea ce-l priveste pe secretarul de stat, avem si acolo o prevedere foarte clara in statutul politistului care spune ca politistul este pus la dispozitie atunci cand impotriva lui s-a dispus masura inceperii masurii miscarii actiunii penale asa ca vom vedea ce se intampla in continuare. Sefii Jandarmeriei, secretarul de stat au aflat despre aceste situatii din presa. Nu este normal. Se stia cu cateva zile inainte ce urmeaza sa se intample. Eu vad asta ca pe un ordin pe unitate care a fost pus in aplicare mai clar si mai concis. Plecand de la dictonul justitia este oarba, eu cred ca acum este doar surda, dar cu o privire foarte agera in directia dinainte trasata. Nu este o problema cu functionarea Jandarmeriei", a declarat Carmen Dan, potrivit Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.