Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca directorul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, "a stat degeaba" in fruntea acestei institutii, daca nu reuseste sa realizeze schimbarile necesare si sa ii faca pe cei din SRI sa inteleaga ca trebuie sa se ocupe doar de atributiile stabilite prin lege.

"Daca Eduard Hellvig, pe care am avut perioade in care l-am apreciat, perioade in care l-am certat si - fara niciun fel de alte intentii - in continuare ii spun: daca nu reuseste sa faca toate schimbarile care mai trebuie facute acolo - primul lucru; si al doilea lucru - daca nu reuseste sa ii faca pe toti din SRI sa inteleaga ca trebuie sa se ocupe doar de atributiile stabilite prin lege, nu de influenta in partide, nu de influenta in instante, nu de influenta in parchete, inseamna ca a stat degeaba cat va sta acolo, la SRI", a declarat Dragnea la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a contrazis ideea ca directorul SRI nu ar avea parghiile necesare pentru impunerea unor decizii serioase.

"Acolo e o structura militarizata, si nici asta nu cred ca e o varianta buna, pentru ca am senzatia ca este singurul sau s-ar putea sa fie doar doua servicii de tipul acesta in UE care inca mai sunt militarizate. Acolo, directorul SRI chiar poate sa ia decizii serioase. Acolo nu se joaca. Ei nu se intalnesc ca la noi, in Comitetul Executiv, unul injura, altul se cearta cu alalalt peste masa... Acolo sunt reguli militare. Au luat decizia, se pune in practica. Deci are parghiile necesare", a spus liderul PSD.

Dragnea a opinat ca fostul director SRI, George Maior, ar fi putut lasa impresia ca nu detine puterea maxima sau ca nu are atributii importante in SRI, dar sustine ca acest lucru nu corespunde realitatii.

"Poate asa a lasat impresia asta George Maior: 'Domn'le, Maior era bun, dar el saracul nu stia ce sa faca'. Nici vorba, directorul SRI are atributii foarte importante, are puterea maxima in SRI. Nu poate incalca regulile, dar are puterea maxima. Adica, cei care lucreaza in SRI nu se pot juca cu directorul. Acolo nu se ia nicio decizie, nu se adopta nicio hotarare, decat daca vrea directorul SRI. Sa nu ne pacalim. Vorbim de Coldea, care a fost unul dintre personajele foarte rele din societatea romaneasca. S-ar putea ca inca sa mai fie. Vorbim si de altii. Ma rog, Dumbrava, Ciocarlan si altii... Dar tot ce s-a intamplat acolo a fost aprobat de Maior sau initiat. La fel si acum. Directorul SRI si directorul SIE - sa nu cumva sa creada cineva ca ei sunt acolo, asa, niste vaze care din cand in cand sunt udate", a apreciat liderul PSD.

Citeste si:
Eduard Hellvig și-a anunțat demisia din funcția de șef al SRI
Eduard Hellvig și-a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.