Meteorologii au emis duminica o informare vizand racirea accentuata a vremii, temperaturile urmand sa fie cu pana la 10 grade mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada a anului.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 23 septembrie, ora 23:00 - 26 septembrie, ora 08:00, vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu rafale in general de 50...60 km/h si temporar va ploua la inceput in vest, in centru si in nord, apoi local si in celelalte regiuni.

In zona montana, la altitudini de peste 1800 m, trecator vor fi precipitatii mixte.

Racirea vremii va continua in jumatatea de nord-vest a teritoriului, iar incepand de marti, 25 septembrie, se va resimti in toata tara, astfel ca valorile termice vor fi cu pana la 8...10 grade mai coborate decat cele normale in aceasta perioada a anului.

In privinta temperaturilor, luni contam pe doua anotimpuri in tara noastra, de exemplu, in vest, centru si nord, vor fi maxime mult in scadere fata de cele de azi, in nordul Moldovei de exemplu asteptam maine 11 - 13 grade la orele amiezii. In schimb, in partea de sud si sud- est, unde aceasta racire va ajunge abia maine seara, maine noapte, maine (luni - n.r.) sa se mai inregistreze valori de vara de 30 - 31 de grade, de exemplu in sudul Munteniei sau in vestul Dobrogei”, a declarat la Digi24 meteorologul Mihai Timu.

Vremea rece va persista pana spre sfarsitul saptamanii, scrie Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.