Julio Iglesias, artistul care a vandut albumele sale in peste 300 de milioane de copii pe plan mondial, inregistrand un record in istoria muzicii, a consemnat in cei 50 de ani de cariera numeroase alte performante, potrivit site-ului www.julioiglesias.com.

Julio Jose Iglesias de la Cueva s-a nascut in Madrid, la 23 septembrie 1943. Urmeaza Colegiul Catolic al Inimilor Sacre, dupa care studiaza stiintele juridice cu scopul de a intra in serviciul diplomatic, informeaza Agerpres.

La 16 ani juca fotbal in echipa de juniori a clubului Real Madrid, pe care a fost nevoit sa o paraseasca in 1963, datorita unui grav accident rutier, in urma caruia a ramas semiparalizat mai bine de un an si jumatate. In aceasta perioada si-a descoperit si pasiunea pentru muzica, invatand sa cante la chitara.

Dupa recuperare, pleaca la Cambridge pentru a-si imbunatati cunostintele de limba engleza si scrie acolo primul sau cantec, "La Vida sigue igual", cu care castiga, in 1968, Festivalul de Muzica de la Benidorm, marcand debutul sau ca artist. In 1969, a inregistrat primul sau disc "Yo Canto", a sustinut primul turneu in Spania si a jucat in primul film, "La vida sigue igual", inspirat din viata sa.

Isi continua studiile juridice la Facultatea de Drept din cadrul Colegio Mayor Universitario de San Pablo din Madrid, unde si-a luat licenta in drept, dar scrie in acelasi timp piese noi. In 1972, castiga Premiul Festivalului de Muzica Eurovision. Dupa cateva LP-uri de succes, precum "Como el Alamo al camino" (1972), "El Amor" (1975), "A mis 33 anos" (1977) si "Emotiones" (1978), semneaza un contract de colaborare cu firma CBS.

Inceputul anilor '80 il face pe Julio Iglesias cunoscut publicului american prin aparitii in show-uri de televiziune, spectacole si talk-show-uri. Urmeaza, in 1984, duete cu Diana Ross, Stan Getz, "The Beach Boys", "The Pointer Sisters" si cu starul muzicii country, Willie Nelson.

In 1982, a inregistrat un record in Japonia, unde a vandut 1.200.000 de exemplare ale albumului "De nińa a mujer", in numai sase luni, si un alt record in Brazilia, cu acelasi album, cu peste 2.000.000 de exemplare vandute in unsprezece luni.

In 1983, a intrat in Guinness Book pentru recordul de vanzari de discuri in cele mai multe limbi, mai mult decat orice alt artist in istoria muzicii - 100 de milioane de copii in sase limbi. In decursul carierei artistul este cunoscut pentru interpretarea in 14 limbi a pieselor sale, potrivit www.biography.com.

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

Din 1985 are o stea a celebritatii care ii poarta numele la Hollywood, iar din 1991, o alta stea dedicata lui, in Olanda.

Albumul "La Carretera" i-a adus, in 1995, primul disc de platina. In 1996, albumul sau ''Tango'' a obtinut discuri de aur si multi-platino in toata lumea. In octombrie 2001, a lansat un album in italiana intitulat "Una Donna Puo Cambiar la Vita" si in noiembrie a lansat un album in portugheza intitulat "Ao Meu Brasil".

Intre albumele aparute in ultimii ani "1", lansat in Spania, in 2011, ajunge foarte repede pe primul loc pe iTunes. Albumul "Mexicul" este lansat in 2015, iar 2018 lanseaza "Mexic & Amigos", o colectie de dueturi cu Juan Luis Guerra, Placido Domingo, Diego Torres, Thalia si Eros Ramazzotti, printre altele, potrivit www.allmusic.com.

Citeste si:
Levi’s aniversează 150 de ani de la crearea modelului 501
Levi’s aniversează 150 de ani...

Supranumit "idolul femeilor", Julio s-a casatorit in februarie 1971, la Toledo, cu Isabel Preysler Arrastria cu care are trei copii (Maria Isabel, Julio Jose si Enrique Miguel), insa in 1978, s-au despartit, iar un an mai tarziu a obtinut divortul.

In prezent, este casatorit cu Miranda Johanna Maria Rinjsburger, top-model, cu care are cinci copii: Miguel Alejandro (1997), Rodrigo (1999), gemenele Victoria si Cristina (2001), Guillermo (mai 2007).

In septembrie 2018, Julio Iglesias, dupa o absenta de doi ani de pe scena, si-a inceput turneul mondial, pentru a marca 50 de ani de cariera, la Taskent, in Uzbekistan, cantand in fata a 5.000 de oameni, potrivit site-ului personal.


In Romania, dupa participarea in 1969 la Festivalul de la Brasov "Cerbul de Aur", a revenind de nenumarate ori in fata publicului, atat in Bucuresti, cat si in alte orase ale tarii.
Citeste si:
Drepturile de care va beneficia noul fiu al lui Julio Iglesias
Drepturile de care va...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.