Uniunea Salvati Romania cere demisii de urgenta de la toti sefii Jandarmeriei care au fost pusi astazi sub invinuire de Parchetul General pentru modul de actiune la mitingul din 10 august. Este revoltator ca cei trei sefi sa ramana in functie dupa ce Parchetul a constat ca au evacuat Piata Victoriei, in baza unui ordin nelegal, se arata intr-un comunicat al formatiunii.

USR considera ca se impuneau demisii imediat dupa actiunea din 10 august, dar Carmen Dan a ales sa ii rasplateasca prin promovari pe sefii Jandarmeriei care au raspuns la ordinele politice. Maiorul Laurentiu Cazan, cel care a coordonat intreaga operatiune de evacuare a protestatarilor din Piata Victoriei, a fost imputernicit la conducerea Jandarmeriei Bucuresti. A fost, de fapt, o rocada, iar seful Jandarmeriei a devenit numarul doi, in locul lui Cazan. O alta rocada a avut loc si la conducerea Jandarmeriei Romane, unde inspectorul general Sebastian Cucos a fost inlocuit de Ionut Sindile care pana atunci ocupase postul de prim adjunct, iar colonelul Cucos a devenit numarul doi.

USR atrage atentia ca sefii jandarmeriei au raspuns de la inceput si pana la sfarsit la ordine politice, iar PSD in frunte cu Liviu Dragnea si Carmen Dan trebuie sa isi asume raspunderea pentru gazarea si lovirea a sute de oameni pasnici de la miting.

Uniunea Salvati Romania sustine ca este foarte important ca Parchetul General sa fie lasat sa isi faca treaba pentru ca din momentul preluarii dosarul mitingului din 10 august este sub asediu: ca o forma de presiune, Tudorel Toader a declansat evaluarea procurorului general Augustin Lazar, Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a procurorului care s-a autosesizat cu privire la violentele de la miting, MAI a secretizat raportul pentru a ingreuna activitatea procurorilor, iar sefii jandarmeriei au sesizat DIICOT cu privire la o lovitura de stat, in incercarea de a muta dosarul de la Parchet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.