Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca nu este de acord cu casatoria intre persoanele de acelasi sex si nu poate accepta ca astfel de cupluri sa fie numite familii si a indemnat maghiarii sa participe la referendum, pentru ca este o intrebare serioasa, la care trebuie sa se dea un raspuns.

"Nu as dori sa amestec, in niciun caz, nici cu interesele politice, nici cu prioritatile infrastructurale, nici nu educatia, sau cu problemele tarii. Este o intrebare la care astazi trebuie sa dam un raspuns, fiecare dintre noi si eu personal nu pot fi si nu sunt de acord cu casatoria intre persoanele de acelasi sex si nu pot sa accept ca cupluri formate dintr-o astfel de casatorie sau relatie sa fie numite familie. Cred in forma clasica a familiei, datorita educatiei pe care am primit-o si datorita credintei pe care o am. Cred in familia bazata pe relatia dintre un barbat si o femeie sau o femeie si un barbat si nu cred ca tendintele internationale pe care le constatam in multe state vest-europene, in America de Nord sunt bune. Sunt nocive si sunt gresite, din punctul meu de vedere", a declarat Tanczos Barna, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca intrebarea de la referendum "este formulata intr-un mod nefericit", intrucat "amesteca in aceeasi intrebare notiunea familiei si a casatoriei" si considera ca era mai bine daca existau doua intrebari, care defineau familia si casatoria.

In legatura cu campania care indeamna la boicotarea referendumului, Tanczos Barna a spus ca aceasta nu este o solutie.

"Eu cred ca trebuie sa raspundem la aceasta intrebare, aceasta nu este o solutie (n.red: boicotul). Eu chiar ii invit pe cei care nu sunt de acord cu acest enunt sa vina si sa voteze impotriva. Cei care cred ca este un lucru normal, firesc, crestinesc, sa sustina un asemenea demers, sa vina sa voteze. (...) Acum, dincolo de toate aspectele politice, si cine a lansat si cine nu a lansat si daca va fi in favoarea sau defavoarea cuiva, cred ca este o intrebare mult mai serioasa ca sa facem din ea una pur politica si fiecare dupa convingerile lui ar trebui sa spuna un DA sau un NU", a conchis Tanczos Barna.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Prezent la conferinta de presa, deputatul UDMR Korodi Attila, a spus ca Uniunea va discuta modul in care se va pozitiona la referendum pentru familie la Consiliul Permanent Unional, care se va intruni vineri.

"Vad doua posibilitati: ori UDMR se va pozitiona pe a spune ca va vota sau nu referendumul, ori se va pozitiona spunand ca va lasa la decizia membrilor comunitatii. Pentru ca si din dezbateri in grupurile parlamentare si noi fiind o uniune, nu un partid politic axat pe o ideologie, parerile sunt atat de diverse incat poate aceasta este cea mai buna decizie", a spus Korodi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.