Presedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda a declarat ca miercuri cei din conducerea Jandarmeriei vor fi pusi sub acuzare sau vor fi facuti suspecti in legatura cu evenimentele din 10 august, din Piata Victoriei.

Am primit acum un mesaj, pe surse, care spune ca, maine (n.r. - miercuri), cei din conducerea Jandarmeriei vor fi pusi sub acuzare sau vor fi facuti suspecti. Inteleg ca Lazar ar fi tipat la cei de la sectia Parchetelor militare ca maine sa se produca chestiunea asta”, a spus Claudiu Manda, potrivit News.ro.

Seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Catalin Paraschiv, care a cooordonat interventia brigazii in 10 august, a fost audiat saptamana trecuta la Parchetul Militar, declarand ca nu se asteapta sa fie pus sub acuzare.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a spus, la audierea din Comisia pentru drepturile omului din Parlament, ca ancheta interna declansata la nivelul Jandarmeriei dupa protestul din 10 august din Piata Victoriei a fost suspendata imediat dupa declansarea cercetarilor de catre Parchetul General. Intrebata in ce masura considera ca interventia jandarmilor a respectat drepturile omului, ministrul de Interne a spus ca nu se poate pronunta atat timp cat la Parchet exista un dosar in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.