Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, la Adevarul Live, ca UDMR nu a luat inca o decizie in ceea ce priveste referendumul, insa probabil va merge pe ideea ca este o treaba de constiinta.

"Noi inca nu am luat o decizie, dar dupa cum se contureaza discutia cu colegii e o treaba de constiinta pentru ca nu poti sa impui o atitudine obligatorie intr-o chestiune atat de sensibila. In UDMR vom contura o pozitie legata de referendum", a afirmat liderul UDMR.

Liderul UDMR a subliniat ca nu poti sa-i spui unui copil ca nu are familie daca parintii nu sunt casatoriti sau daca este crescut de un singur parinte, scrie News.ro.

"Trebuie reglementat parteneriatul civil, pentru ca este important copilul si el nu trebuie discriminat. (...) In primavara am avut un sondaj si acolo am vazut exact cam care este orientarea maghiarilor din Romania in ce priveste casatoria, dar cand vorbim de familie lucrurile sunt mult mai nuantate, oamenii sunt pragmatici", a mai spus Kelemen Hunor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.