Traian Basescu, a declarat luni seara, la TVR1, ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar fi trebuit sa aiba o intalnire cu premierul Viorica Dancila la Palatul Victoria, si nu in aeroport. El este de parere ca "scrisoarea idioata pe care a trimis-o premierul cu lovitura de stat din Romania l-a facut pe Juncker sa nu mai aiba niciun fel de respect pentru premierul Romaniei".

Este jenant. Echivalentul lui Juncker in Romania este premierul. Nu prea se cade sa te astepte premierul la aeroport. Dl. Juncker trebuia sa faca o vizita la Palatul Victoria intr-o intalnire nu de un sfert de ora, ci de jumatate de ora, standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioata pe care a trimis-o cu lovitura de stat din Romania l-a facut pe Juncker sa nu mai aiba niciun fel de respect pentru premierul Romaniei”, a declarat Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, la TVR, potrivit Mediafax.

Traian Basescu a afirmat ca Viorica Dancila ”este victima razboiului cu alte institutii”.

"Povestea cu SPP e una infinit mai complicata decat se vede. SPP nu inseamna ofiterul care sta langa demnitar. SPP e o masinarie. Va dau un exemplu, daca trebuie sa soseasca un demnitar la Otopeni, SPP este inainte cu doua ore la aeroport. SPP i se subordoneaza toatre institutiile cand executa o misiune - SRI, Directia de Informatii a Armatei, minister de interne sti toate structurile de forta. SPP nu e o camasa pe care sa o dai jos si sa imbraci camasa Jandarmeriei. Niciun demnitar din lumea asta, serviciul de protocol al niciunui demnitar nu va contacta Jandarmeria Romana cand vine in Romania. Este contactat SPP din Romania pentru protectie, indiferent daca e vorba de presedintele Statelor Unite, Juncker sau presedintele Republicii Moldova. Structura asta care e relativ mica, are insa are autoritate totala pe misiuni.SPP cu certitudine a stiut ora exacta la care soseste avionul. Daca doamna Dancila nu a avut SPP si a avut jandarmeria... Sunt convins ca biata jandarmerie nu a stiut sa sune nici macar la Romatsa. Daca Dancila avea protectie SPP, tinea avionul in aer pana ajungea ea la aeroport", a spus fostul sef al statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.