Inspectia Judiciara a anuntat vineri ca a exercitat o actiune disciplinara impotriva fostului procuror-sef al DNA Laura Codruta Kovesi, dupa ce aceasta ar fi inserat intr-un comunicat de presa pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul DNA Ploiesti, care constituiau probe intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie.

Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Laura Codruta Kovesi, la data faptei procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru nerespectarea (...) confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a informatiilor de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004.

"Inspectorii judiciari au retinut ca procurorul a inserat in comunicatul de presa nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti, despre care a luat cunostinta in exercitarea functiei si care constituiau probe intr-un dosar inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectiei Judiciare.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.