Politica13 Septembrie 201816:28

Lectura de un minut

Presedintele Klaus Iohannis a primit, joi, la Palatul Cotroceni, delegatia Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia), context in care membrii acestui organism au mentionat ca opinia Comisiei de la Venetia in ceea ce priveste modificarea Codului penal si Codului de procedura penala urmeaza a fi adoptata in cadrul sesiunii plenare din 19 - 20 octombrie, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In cadrul discutiilor cu membrii delegatiei Comisiei de la Venetia, presedintele Iohannis a apreciat expertiza tehnica a acestui organism, precum si importanta opiniilor exprimate de acesta atat in privinta legilor justitiei, cat si a Codului penal si a Codului de procedura penala.

Seful statului a reiterat principalele probleme ridicate de noua forma a legislatiei penale, asa cum a fost votata de catre Parlament.

"In acest context, presedintele Romaniei a aratat ca modificarile Codurilor penale diminueaza predictibilitatea si dezechilibreaza sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale. Presedintele Klaus Iohannis a sustinut ca este inacceptabila distrugerea coerentei legislative. De asemenea, presedintele Romaniei a subliniat ca modificarile propuse de actuala majoritate parlamentara risca sa compromita efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani", arata Administratia Prezidentiala, potrivit Agerpres.

Seful statului a evidentiat ca implicarea si sprijinul expertilor Comisiei de la Venetia au rolul de a ajuta Romania sa aiba o legislatie performanta si moderna.

Citeste si:
Ciolacu acuză Guvernul PNL că a copiat idei de la PSD: „Guvernare...
Ciolacu acuză Guvernul Orban...

Intalnirea a avut loc in cadrul pregatirii avizului Comisiei cu privire la recentele modificari ale Codului penal si ale Codului de procedura penala adoptate de catre Parlament. In acest caz, Comisia de la Venetia a fost sesizata de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.