Ministrul Justitiei, Tudorel Toader a declarat ca Avizul consultativ al Sectiei de procurori a CSM nu blocheaza procedura de numire a sefului DNA.

"Avizul consultativ, spune si denumirea lui, este consultativ. Sigur ca nu poate bloca procedura. Este un corp de experti - procurorii de la CSM - care prin punctul de vedere - avizul pe care il vor formula ajuta decidentul in luarea celei mai bune decizii. Vedem ce va fi pe data de 27 septembrie. (...) Avizul consultativ nu blocheaza procedura, avizul consultativ il consiliaza pe decident pentru a lua cea mai buna decizie", a declarat Toder, la sediul MJ, potrivit antena3.ro.

Ministrul a explicat ca dosarul va ajunge la presedinte, acesta va vedea dosarul, programul managerial, raportul, avizul CSM-ului pozitiv sau negativ si va putea sa decida in cunostinta de cauza.

"Procurorii din CSM nu vor primi, sa zicem asa, foarte favorabila afirmatia mea, dar, indiferent de avizul dansilor, voi continua procedura si voi trimite la presedinte (Klaus Iohannis - n.r.) candidatura doamnei procuror (Adina Florea - n.r.). Pentru ca, repet, este un aviz consultativ", a spus Tudorel Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.