Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat dupa intalnirea cu delegatia Comisiei de la Venetia, ca s-a discutat despre proiectele de lege pentru modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala.

"Comisia este in misiune de evaluare, discutiile s-au purtat asupra proiectelor de lege pentru modificarea Codului Penal, Codului de Procedura Penala. Sigur, este contributia Ministerului Justitiei privind traspunerea deciziilor Curtii Constitutionale, deciziile de admitere, deciziile interpretative si, de asemenea, pentru consolidarea prezumtiei de nevinovatie si confiscarea extinsa. Dupa aceea, cunoasteti ca proiectele au fost trimise prin Guvern, au fost trimise la Parlament, Parlamentul le-a mai adaugat si alte solutii legislative si acuma au fost adoptate. Proiectele de lege sunt la Curtea Constitutionala, care le va dezbate pe data de 17 septembrie.

Am explicat cateva dintre solutiile adoptate, pe datele de 16, 17 octombrie va avea loc sesiunea plenara a Comisiei de la Venetia, la care voi participa in calitate de membru titular al Comisiei de la Venetia", a declarat Tudorel Toader, la finalul intalnirii cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, potrivit news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.