In ceea ce priveste amnistia si gratierea, ministrul Justitiei Tudorel Toader sustine ca inca de anul trecut exista un proiect de lege in acest sens, subliniind ca ca in Anul Centenarului "legiuitorul ar putea fi generos".

"In istoria dreptului penal au fost relativ multe acte de clementa referitoare la amnistie, referitoare eventual si la gratiere. De fiecare data legiuitorul (...) a prevazut conditiile amnistiei/gratierii, dar a prevazut si exceptiile, ca nu poti sa amnistiezi, gratiezi fapte grave, contra persoanei, faptele de violenta domestica, sunt valori care trebuie protejate in orice contest socio-economic si nu s-au bucurat de clementa legiuitorului. Acum, sigur, ca suntem in Anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din aceasta perspectiva.

Exista in Parlament de anul trecut un proiect de lege privind amnistia si gratierea. Este vorba de o vointa politica, este vorba de o decizie juridica, este vorba de o politica penala pe care legiuitorul are deplina competenta constitutionala sa o promoveze. Eu nu ma substitui si nu pot sa ma substitui legiuitorului. Vom vedea daca aceasta este calea de urmat. La Ministerul Justitiei nu exista nici in discutie, in dezbatere, in elaborare, in avizare un proiect de act normativ referitor la amnistie si gratiere",
a spus Toader la Antena 3, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.