Fostul presedinte Traian Basescu lanseaza un atac la adresa ministrului Agriculturii pe tema pestei porcine, sustinand totodata ca opozitia ar fi trebuit sa actioneze cu rapiditate printr-o motiune de cenzura.

"Se pierde un moment foarte bun, cand parte din populatie ar sustine o astfel de actiune politica, o motiune prin care sa cada Guvernul Dancila. Nu spune nimeni ca o cadere a Guvernului Dancila inseamna altfel de guvern decat unul al actualei aliante. Asta ramane, e un element de negociere, dar Guvernul Dancila, care defileaza la pesta porcina cu paiata de la Agricultura, cu panarama aia care mananca branza pe unde apuca, este inadmisibil sa nu reactionezi la un asemenea guvern. Si mai este o realitate politica ce favorizeaza o motiune de cenzura, fisurile tot mai adanci din interiorul PSD-ului.

Ori Opozitia nu este de acord, cel putin pana in prezent sa valorifice acest moment extrem de bun, cu trei elemente pe care le vede oricine, pesta porcina, mineriada guvernamentala din 10 august si fisurile majore din interiorul PSD. Asteapta... se gandesc... pana Dragnea va da de zece ori valoarea unui porc pentru a-i linisti pe cei din mediul rural. Se pierde momentul. (...)

De asta a fost batalia pentru rectificarea bugetara. (...) Se va incerca o cumparare a electoratului din mediul rural", a declarat Basescu, citat de ziare.com.

Liderul onorific al PMP este de parere ca Opozitia trebuia sa valorifice rapid situatia existenta, printr-o motiune de cenzura.

"Partidele din Opozitie trebuiau sa valorifice acest lucru, cu rapiditate, cu o motiune pe trei pagini, care sa nu ia o ora si jumatate la citit ca la ultima motiune, in care sa fie puse lucrurile punct cu punct in pagina, cu argumente", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.