Fostul presedinte Traian Basescu considera ca referendumul pentru familie, initiat de PSD, este o tema populista.

E o tema populista. Eu cred ca in Constitutie definitia este suficienta, dar partidul isi va alege linia care sa-i aduca voturi. Personal, sa stiti ca nu m-a impiedicat definitia actuala sa ajung la vreo 47 de ani de casatorie si sa am si doi copii”, a declarat fostul sef al statului vineri, la Scoala de Vara a tinerilor din PMP, de la Neptun.

Basescu a mai declarat ca acum ar fi momentul potrivit pentru o motiune de cenzura, neintelegand de ce opozitia nu reactioneaza la guvernul Dancila care “defileaza la pesta porcina cu paiata de la agricultura, cu panarama aia care mananca branza pe unde apuca”.

"Partea mare din populatie ar sustine o astfel de actiune politica, o motiune prin care sa cada guvernul Dancila. Nu spune nimeni ca caderea guvernului Dancila inseamna si altfel de guvern decat guvern al actualei aliante, nu spune nimeni, e un element de negociere. Dar guvernul Dancila care defileaza la pesta porcina cu paiata de la agricultura, cu panarama aia care mananca branza pe unde apuca... Este inadmisibil sa nu reactionezi la un asemenea guvern", a spus Basescu, potrivit News.ro.

El a explicat ca nici PMP, nici PNL si nici USR nu pot initia singure o motiune de cenzura si ca este nevoie ca partidele din opozitie sa se uneasca pentru un asemenea demers, dar ca deocamdata nu a primit niciun raspuns in acest sens nici de la liberali, nici de la USR.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.