Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au ajuns la Palatul Cotroceni, unde presedintele Klaus Iohannis convocase consultari cu premierul Viorica Dancila pe tema rectificarii bugetare. Cei doi nu au fost intampionati de catre presedintele Klaus Iohannis, ci de catre consilierii acestuia.

Intalnirea, convocata de Klaus Iohannis miercuri, inainte ca Guvernul sa adopte OUG privind rectificarea bugetara, a inceput la ora 11.30, cand cei doi ministi au ajuns la Cotroceni. Teodorovici si Toader au intrat la discutii cu consilierii prezidentiali Cosmin Marinescu si Mihaela Ciochina, presedintele nevenind la intalnire.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, o scrisoare premierului Viorica Dancila, prin care a invitat-o joi la consultari, alaturi de ministri de resort, pentru clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita.

Ulterior, Guvernul a adoptat ordonanta privind rectificarea bugetara. Seful statului a condamnat ferm adoptarea proiectului rectificarii bugetare de catre Guvern, fara avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, si a solicitat public Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru a verifica in ce masura ordonanta de urgenta de rectificare a bugetului de stat indeplineste exigentele constitutionale de aprobare.

Prim-ministrul Viorica Dancila efectueaza, joi, o vizita in Spania.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.