Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca, in incercarea de a iesi ''nesifonata complet'' din ''bataliile'' publice care au avut loc de-a lungul timpului la Bucuresti, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a facut un pas spre disidenta.

"Din punctul meu de vedere, doamna primar este disidenta in momentul de fata. Dupa schimbul de replici din ultimele zile, nu mai exista cale de intoarcere. Orice cedare din partea ei este egala cu moartea politica si, desigur, disparitia in totalitate din esicherul unor posibile candidaturi, indiferent ca vorbim de Primaria Capitalei sau de alte functii", a declarat primarul Iasiului, Mihai Chirica.

Acesta a sustinut ca, in ceea ce priveste criticile aduse liderului PSD, Liviu Dragnea, Gabriela Firea a procedat corect.

"Asta e parerea mea. Nu sunt intr-o competitie de disidenta cu doamna primar Gabriela Firea. Eu mi-am exprimat putin mai precoce un astfel de punct de vedere care, din fericire sau nefericire, se confirma de fiecare data", a subliniat Mihai Chirica.
Conform edilului iesean, Liviu Dragnea nu va raspunde cererii primarului capitalei Gabriela Firea de a demisiona de la conducerea PSD intrucat "pentru el asta ar insemna sinuciderea politica", scrie Agerpres.
"Cum am spus si acum doi ani de zile, Dragnea nu va demisiona niciodata pentru ca este ca si cum si-ar pune streangul de gat, ar scrie un bilet de adio si s-ar arunca de pe scaun. Reiterez, nu va face lucrul acesta pentru ca domnul Dragnea, fara camarila PSD, e ca o roata fara spita ce nu se poate invarti in jurul niciunui ax. Si nu va face acest lucru sub nicio forma. Dimpotriva. Se va intari lupta in interiorul PSD fata de domnul Dragnea, in incercarea de a-l indeparta. Demisia domnului Dragnea nu face decat sa ii dea o alura de competenta politica, ceea ce nu e cazul dumnealui. Si nu se va intampla pentru ca nu va face decat sa confirme toate lucrurile rele despre care vorbeste toata lumea in momentul de fata, legat de actul de guvernare si gestiunea PSD in Romania de astazi", a declarat Mihai Chirica.
Primarul Iasiului crede ca liderul PSD va continua sa isi recladeasca structura de conducere a partidului astfel incat situatia sa ii fie favorabila.

"Nu va pleca domnul Dragnea, nici pentru el si nici pentru binele lui, ci va continua sa isi recladeasca structura de conducere care sa ii poata fi favorabila. Nu mai crede nimeni in momentul de fata ca un vot intr-o structura de conducere a PSD este un vot corect. Toata lumea se asteapta sa fie masluite aceste lucruri incat conduita dumnealui sa fie in continuare o conduita previzibila", a mai spus Mihai Chirica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.