Augustin Zegrean, fostul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei a declarat, miercuri, ca rectificarea bugetara poate fi adoptata, dupa ce s-a solicitat avizul CSAT, chiar daca acesta este negativ sau nu a fost dat, dar decizia trebuie luata de Parlament si nu de Guvern.
"Este o practica, o decizie Curtii Constitutionale, care spune ca avizele acestea sunt obligatoriu de cerut, dar nu este obligatoriu sa se respecte. Fiind vorba de rectificarea bugetului de stat, Parlamentul ar putea sa treaca si sa adopte rectificarea trecand peste avizul negativ al CSAT, dar numai Parlamentul, nu Guvernul. Parlamentul, fiind unica autoritate legislativa ar putea sa faca acest lucru pentru ca este forul legislativ suprem. Nimeni nu il poate opri sa faca asta", a decarat Zegrean, potrivit Hotnews.ro.

Aceste precizari vin dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca sedinta CSAT a fost suspendata si asteapta ca Guvernul sa vina cu un nou proiect de rectificare, dupa ce membrii Consiliului Suprem nu au cazut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.