Ministrul Justitiei Tudorel Toader precizeaza marti, intr-o postare pe Facebook, ca nu intentioneaza sa demisioneze, dupa ce presa a relatat despre demersurile sale in vederea obtinerii unui post de notar public la Iasi si dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea si-a exprimat nemultumirea in legatura cu gestul sau.

"Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei", afirma Toader la finalul unei postari care incepe cu formula "Simple precizari!" si continua cu prevederea legislativa in baza careia a solicitat sa ocupe un post de notar public, fara examen.

"Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen"-art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018", mentioneaza ministrul.


Ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut admiterea in Uniunea Notarilor Publici, fara examen, la Iasi, lucru permis intrucat are calitatea de fost judecator al Curtii Constitutionale, ministrul solicitand apoi suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla in incompatibilitate, scrie News.ro.

Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader, fiind instituit un post de notar la Iasi pentru un judecator CCR, a fost emis o saptamana mai tarziu, fiind semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.