"PSD la rascruce de strategii", se arata intr-o postare pe blog a fostului premier Adrian Nastase, care este de parere ca ar fi bine ca PSD  sa nu mai genereze alte crize.

"PSD si guvernul sau sunt parte a unor conflicte deja existente si a altora latente, dar in plina dezvoltare: tensiunile interne din partid, oficializate la CEx-ul de la Neptun; conflictul cu Klaus Iohannis si cu partidele din opozitie; razboiul cu SRI, SPP, Ministerul Public definite toate, imprecis, drept parte a 'statului paralel'; criza de imagine cu potentiale implicatii penale dupa mitingul din 10 august; instalarea neincrederii externe in PSD, pe fondul perceptiei existentei unui 'deficit democratic'; pesta porcina, cu efecte sociale si economice importante; reglementarea exploatarilor de gaze naturale din Marea Neagra.

La acestea se poate adauga tensionarea societatii in contextul organizarii unui referendum pentru definirea familiei. Asadar, sunt cinci-sase zone de conflict simultan, iar riscul, deloc de neglijat, este de blocare a guvernarii in aceasta toamna. Apropierea rapida a preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene ar trebui sa genereze o reactie de stingere/rezolvare a acestor conflicte cu potential de a se transforma in crize majore. PSD ar trebui sa gaseasca 'supape de evacuare' a conflictelor si sa nu mai genereze alte crize, cel putin asa ar reiesi din lectura unui manual de management politic", arata Adrian Nastase.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.