Primarul general, Gabriela Firea, presedinte al PSD Bucuresti, a precizat ca fosti ministri i-au spus ca in cadrul unor sedinte, dupa plecarea ei, presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, le-ar fi transmis ca nu o ajute in proiecte precum transferul Centurii Capitalei in administrarea primariei sau transferul Elcen la RADET.
"Am fost blocata din prima zi cu marile proiecte. S-a spus: 'Sa faca Gabriela Firea proiecte mici, la nivel de primarie, cu bugetul Primariei, sa nu creasca prea mult in sondaje, sa nu aiba pretentia sa preia partidul, sa nu aiba pretentia sa candideze la prezidentiale.' Sunt ministri care au venit si mi-au spus, dupa ce nu au mai ocupat acea functie, ca in sedinte se spunea: 'Trebuie sa fie ajutat primarul general, pentru ca am promis cu totii sa facem lucruri bune in Bucuresti' si pe urma, dupa ce eu plecam, domnul Dragnea le spunea sa nu ma ajute, nici sa se transfere Centura ocolitoare a Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primarie - si nu s-a transferat nici in ziua de azi si nu este o prioritate pentru nimeni, iar noi nu reusim sa razbim in aceasta problema acuta a traficului si sunt lasata intentionat sa ma zbat de una singura - nici transferul Elcen la Radet", a spus Firea, pentru Romania Tv.

In acest sens, primarul general a adaugat ca de un an si jumatate nu a reusit transferul Elcen la Radet, dar ca ar fi fost blocate si alte proiecte ale PMB, scrie Agerpres.
"Nici in ziua de azi, dupa un an si jumatate de guvernare PSD, nici cu bani... Noi am transferat prin votul Consiliului General 300 de milioane de euro catre Compania Energetica a municipiului pentru cumpararea creantei Elcen. Nici in ziua de azi nu s-au perfectat documentele. In tara, toate cet-urile s-au dat gratuit la primarii. La noi nici cu bani nu s-a incheiat acest proces si avem numai bete in roate. Pentru Spitalul Metropolitan a durat un an de zile, pentru transferarea unei bucati mici de teren de la Guvern catre primarie. Si alte proiecte care de asemenea au fost blocate. Ma voi lupta pentru romani, pentru bucuresteni, pentru toate proiectele noastre. Si daca asta deranjeaza, voi suporta consecintele. Dar sunt convinsa ca mai multi colegi de-ai nostri se vor trezi, cum se spune, in al 12-lea ceas, si vor lua atitudine", a spus ea.
De asemenea, Gabriela Firea a declarat ca are informatii conform carora, dupa ce a fost huiduita pe Arena Nationala, Liviu Dragnea ar fi aprobat transmiterea in mediul online a unui colaj din care sa reiasa ca Simona Halep ar fi fost cea huiduita.
"Va aduceti aminte episodul Arena Nationala - Simona Halep? Va aduceti aminte ca a doua zi a aparut pe facebook un colaj in care se spunea ca de fapt nu eu am fost huiduita, ci Simona Halep? Acel colaj, eu consider, ca a fost transmis intentionat - cu aprobarea domnului Dragnea, cel putin asa mi-au spus oameni din partid - in mediul online, pentru ca eu sa am si mai mult de suferit dupa ce se intamplase pe Arena, in continuare scandalul sa fie intetit. S-a pus, practic, gaz pe foc, pentru ca ii mintim pe fata pe oameni, distorsionand adevarul si comunicand ca nu eu am fost huiduita de cei 300 de '#rezist' din 20.000 de oameni prezenti pe Arena, ci Simona Halep. Pai cum sa spunem o astfel de minciuna? Pai noi cu asta ne ocupam? Cu distorsionarea adevarului? S-a facut totul pentru ca acel scandal, care i-a convenit domnului Dragnea, pentru ca eram eu in mijloc si ma afecta pe mine ca si credibilitate, sa se perpetueze si eu sa fiu pusa pur si simplu intr-o situatie cat se poate de negativa in imaginea romanilor", a declarat Firea.

Primarul general a mai declarat ca in urma sedintei Comitetului Executiv National al PSD a primit mesaje de la unii colegi care i-au transmis ca "desi sunt constienti" de faptul ca era are dreptate "nu este momentul sa arate in mod deschis sustinerea pentru argumentele" ei. Firea a mai spus ca in timpul sedintei un deputat, care nu e membru al Comitetului Executiv, a avut la adresa ei "un limbaj neadecvat si exprimari care nu sunt corecte intre colegi".
"Eu cred ca nu este normal ca in Comitetul Executiv sa se exprime, fata de vicepresedinti ai PSD, cum sunt eu, oameni care nu fac parte din Comitetul Executiv, sa ma traga la raspundere, sa ma certe, cumva, sa duca discutia intr-o zona negativa. (...) Un domn deputat care oricum a mai avut cu reprezentantii presei diferite momente mai neplacute si mai controversate si este e dureros pentru mine, ca vicepresedinte PSD, sa fiu la doi metri de domnul presedinte si dumnealui sa nu intervina cand un coleg care nu face parte din Comitetul Executiv adreseaza si formuleaza astfel de acuzatii nedemne si nedrepte fata de primarul general, vicepresedintele PSD, sa nu ia atitudine, sa nu ii inchida microfonul sau ii spuna ca nu are de ce sa vorbeasca. Ba dimpotriva, i-a dat si cuvantul, l-a si incurajat din privire", a mai spus Gabriela Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.