Primarul general al municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, vicepresedinte al Partidului Social Democrat, a afirmat sambata ca ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ar fi incercat sa o defaimeze pe Speranta Cliseru, prefectul Capitalei.

"S-a afirmat si in Comitetul Executiv ca doamna prefect ar trebui sa fie demisa pentru cele declarate cetateanului care a venit peste dumneaei la o terasa si ca ar fi spus acolo ca doamna Dan si domnul Dragnea au mintit. Am aflat - si imi asum ceea ce spun - ca acel episod a fost pus la cale de doamna ministru, (...) tocmai pentru a o defaima pe doamna prefect si eu sa sufar politic, sa nu mai fiu pentru nimeni niciun fel de pericol", a declarat Firea, la plecarea de la sedinta CExN a PSD de la Neptun.

Totodata, Firea a sustinut ca acel episod ar fi fost pus la cale de "apropiati" ai ministrului de Interne, scrie Agerpres.

"A fost totul foarte ciudat", a mai afirmat Firea.

Firea spune ca nu va mai putea sa lucreze cu ministrul de Interne

De asemenea, a mai afirmat sambata ca are o relatie foarte buna cu premierul Viorica Dancila, precizand insa cu nu va mai putea sa lucreze cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.
"Relatia cu doamna premier Viorica Dancila este una foarte buna in acest moment si ii multumesc pentru intreaga colaborare. (...) Eu am facut un repros punctual, nu la adresa intregului cabinet", a declarat Gabriela Firea, dupa sedinta CExN a PSD de la Neptun.
Intrebata daca va mai putea lucra cu Carmen Dan de acum inainte, avand in vedere ca i-a cerut demisia ministrului de Interne, Gabriela Firea a raspuns: "Nu".

Totodata, Firea a precizat ca spera ca ministrii si angajatii din ministere sa trateze in continuare in mod profesionist proiectele mari ale Capitalei.

"Eu sper ca angajatii din ministere si doamnele si domnii ministri sa trateze profesionist, echilibrat si deontologic toate proiectele mari ale Capitalei, care au nevoie de colaborarea cu Guvernul si sa nu simt o presiune negativa asupra acestora prin prisma faptului ca am avut curajul sa spun un punct de vedere. (...) Dupa ce ca proiectele erau amanate si blocate, acum sa se inchida total colaborarea. Pana acum tot era o usa intredeschisa, sa nu se inchida usa de tot", a afirmat Firea.

Chestionata daca ii este teama ca Guvernul ii va pune "piedici", Firea a precizat: "Nu prea am avut sprijin si am spus si astazi in Comitetul Executiv. Cu cateva exceptii - si ii multumesc doamnei prim-ministru pentru ca domnia sa a revigorat foarte mult relatia Primarie - Guvern -, in rest in continuare fuziunea ELCEN-RADET bate pasul pe loc, de asemenea transferul centurii ocolitoare a Capitalei si a metroului la Primarie bat pasul pe loc. Si am spus in Comitetul Executiv ca sunt constituite grupuri de lucru interministeriale care se fac ca lucreaza si am solicitat si sper sa se tina cont de aceasta solicitare sa fie rapoarte saptamanale in legatura cu toate obiectivele mari de investitii din toata tara".
Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Cat priveste posibilitatea ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, sa fie in spatele acestor "piedici", Gabriela Firea a afirmat: "Nu prea dau crezare zvonurilor, dar au fost ministri si prim-ministri care, dupa ce au plecat din functie, au spus ca ei au vrut sa faca ceva corect pentru bucuresteni, dar ca nu au fost lasati de catre domnul presedinte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.