USR reclama ca ministrul Finantelor Eugen Teodorovici minte cu privire la alocarea banilor din fondul de rezerva al Guvernului.

"Guvernul PSD-ALDE nu are bani sa intervina pentru a opri raspandirea pestei porcine deoarece la elaborarea bugetului pe 2018 aproape toti banii din fondul de rezerva al Guvernului au fost alocati la alte cheltuieli.

In decembrie anul trecut, cand se discuta bugetul pe 2018, domnii Eugen Teodorovici, Viorel Stefan si Ionut Misa au scazut fondul de rezerva al Guvernului de la 83 de milioane la doar 3 milioane.

USR a sustinut la momentul respectiv ca este absurd ca Guvernul Romaniei sa nu aiba bani in fondul de rezerva, pentru ca pot aparea situatii de criza, dar cei trei experti in finante ai PSD au ignorat aceasta observatie.

'Astazi, Guvernul PSD nu are bani sa intervina pentru a opri raspandirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune ca nu sunt bani la fondul de rezerva pentru ca s-ar fi cheltuit pe alte ”urgente”. O minciuna! Nu au fost cheltuiti pe alte urgente. Pur si simplu au fost luati din fondul de rezerva inca de cand s-a facut bugetul. Eugen Teodorovici este nu doar mincinos, ci si iresponsabil!', a declarat deputata USR Cosette Chichirau, membru in Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

USR solicita Guvernului PSD-ALDE sa inceteze cu minciunile si sa-si asume public responsabilitatea pentru transformarea Romaniei intr-un abator imens", se arata intr-un comunicat al formatiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.