Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a refuzat sa comenteze scandalul provocat in Romania de Rudolf Giuliani, care ar fi recunoscut ca scrisoarea adresata presedintelui roman Klaus Iohannis pe tema justitiei a avut la baza un raport intocmit de fostul director al FBI, Louis Freeh, care conduce o companie de consultanta cu care are relatii de afaceri.

Intrebat cum comenteaza situatia creata de declaratiile lui Giuliani, Toader a raspuns: "Eu nu sunt comentator. Sunt atatia care cred ca le stiu pe toate si isi dau cu parerea cu privire la toate. Giuliani este si el un om pana la urma, din Statele Unite", a afirmat Toader.

Rudolf Giuliani a declarat pentru politico.eu ca scrisoarea adresata presedintelui roman Klaus Iohannis a avut la baza un raport intocmit de fostul director al FBI, Louis Freeh, care conduce o companie de consultanta ce are relatii de afaceri si cu el.

Publicatia politico.eu noteaza ca, in scrisoarea adresata presedintelui Klaus Iohannis, Giuliani a criticat 'excesele' DNA, spre deosebire de Departamentul de Stat, care a sprijint eforturile acestei institutii, Giuliani facand referire la 'intimidarea judecatorilor, a avocatilor apararii si martorilor; interceptari telefonice neconstitutionale, marturii fortate; si procese judiciare incorecte'.

Aceeasi publicatie mentioneaza ca Departamentul american de Stat si-a exprimat preocuparea in legatura cu recentele tensiuni politice din Romania legate de incercarile de a atenua practicile anticoruptie, inclusiv prin destituirea Laurei Codruta Kovesi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.