Presedintele PNL, Ludovic Orban a declarat la RFI ca nu exista nici un temei serios pentru declansarea evaluarii manageriale in cazul procurorului general Augustin Lazar.

Cine se scuza se acuza (...). Eu nu cunosc nici un fel de temei serios pentru actiunea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de declansare a evaluarii manageriale in cazul procurorului general. Ca atare, raman cu aceasta suspiciune ca de fapt declansarea acestei evaluari face parte dintr-un plan bine pus la punct al coalitiei de guvernamant, care doreste sa numeasca clienti fideli in fruntea tuturor institutiilor, pentru a le controla politic si de asemenea in cazul anchetei privitoare la reprimarea brutala a manifestatiei diasporei, sunt convins ca unul dintre motivele pentru care a facut acest anunt ministrul Justitiei este acela de a pune presiune asupra Parchetului de pe langa ICCJ si mai ales asupra procurorului general si asupra procurorilor care ancheteaza reprimarea manifestatiei pasnice din zece august”, a declarat Orban, potrivit News.ro.

Chestionat cu privire la concluzia la care se va ajunge in urma evaluarii lui Augustin Lazar, liderul PNL a spus ca ministrul Justitiei a demarat aceasta procedura cu intentia evidenta de a-l schimba.

Banuiesc ca Tudorel Toader a demarat aceasta procedura cu intentia evidenta de a-l schimba. Din punctul meu de vedere, nu exista nici un motiv serios pentru initierea demersului de schimbare a domnului Augustin Lazar. Este un om cu o cariera solida in spate, un om integru, un om modest, un om care de cand e la conducerea Parchetului de pe langa ICCJ, a avut rezultate in activitate”, a spus liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.