Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca prin declansarea procedurii de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, Augustin Lazar, ministrul Justitiei nu face altceva decat sa puna presiune pe acesta.

"Cred ca e o forma de presiune pusa de ministrul justitiei asupra Parchetului General si asupra tuturor procurorilor din Parchetul General care in momentul de fata desfasoara ancheta privitoare la reprimarea brutala a manifestatiei", a spus liderul liberal la Romania TV.

Orban este de parere ca exista unele presiuni asupra independentei justitiei.

"Castigarea independentei e un proces continuu, pentru ca intotdeauna asupra justitiei exista tendinte de exersare de presiune. E o tendinta de a deveni independenta justitia, numai ca intotdeauna exista fracturi care vor sa controleze justitia. Uitati-va foarte clar, ministrul justitiei, fara niciun motiv, a anuntat ca o sa-i faca evaluarea manageriala procurorului general. Nu cunosc niciun motiv care sa stea la baza acestei evaluari manageriale. In schimb, nu pot sa nu fac legatura intre faptul ca la ora actuala Parchetul General ancheteaza reprimarea brutala a manifestatiei, si aici vedeti ca apar din ce in ce mai multe contradictii", a adaugat Orban, citat de ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.